Хакерът, който открадна неиздадени песни на британската суперзвезда Ед Шийран и американския

...
Хакерът, който открадна неиздадени песни на британската суперзвезда Ед Шийран и американския
Коментари Харесай

Хакерът, откраднал неиздадени песни на Ед Шийран, получи 18 месеца затвор


Хакерът, който открадна неиздадени песни на английската суперзвезда Ед Шийран и американския рапър Лил Узи Върт, беше наказан на 18 месеца затвор, заяви Българска телеграфна агенция.

Адриан Квятковски от Ипсуич, Южна Англия, е проникнал в облачните сметки на изпълнителите и е продал песните им за криптовалута. Лондонската полиция, която проверява случая, съобщи, че Квятковски е спечелил 131 000 английски лири (147 000 долара) от транзакциите.

" Квиатковски е показал цялостно неуважение към творчеството и упорития труд на музикантите, които основават истински песни, както и към последвалата загуба на доходи ", съобщи Джоан Якимек от прокуратурата. " Той егоистично е откраднал музиката им, с цел да завоюва пари за себе си ".

През август Квятковски се призна за отговорен по разнообразни обвинявания, в това число 14 нарушавания на авторските права и три обвинявания за компютърни злоупотреби.

Полицията в Лондон работи взаимно с управляващите в Съединени американски щати за следствие на случая, откакто мениджърските компании на няколко музиканти оповестяват, че лице, известно в интернет като Spirdark, е получило достъп до облачните сметки на клиентите им и продава наличието им.

Квятковски е задържан от отдела за закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност на полицията в Лондон през септември 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР